Poze GLET IGRASTOP 8 Kg

 • Poze GLET IGRASTOP 8 Kg
 • Poze GLET IGRASTOP 8 Kg
   
 
Pin It


GLET IGRASTOP 8 Kg

Pret vechi: 99 RON Reducere 10%

Pret nou: 89 RON

Disponibil in stoc

Pretul include TVA 19%, LIVRAM IN TOATA TARA ! Transport GRATUIT pentru comenzile ce depasesc 500 Ron, oferta valabila doar pentru livrarile catre Bucuresti si Ilfov. Pentru celelalte judete va rugam sa consultati sectiunea Transport si Retururi din cadrul sitelui sau ne puteti contacta telefonic.


Daca ai probleme cu igrasia sau mucegaiul ai ajuns unde trebuie.

Cu Igrastop vei scapa de aceste probleme pentru totdeauna.


Ce este IGRASTOP si cum elimina igrasia si mucegaiul?

Igrastop este o tencuiala anti-igrasie. Se aplica pe perete si nu mai permite aparitia igrasiei si mucegaiului. Felul in care functioneaza este foarte simplu de inteles. Igrastop are 4 calitati principale care previn aparitia igrasiei si mucegaiului si anume:

 1. Porozitate ridicata (74%) care permite evaporarea rapida a apei existente in perete. Igrastop are o permeabilitate foarte mare la difuzia vaporilor de apa (μ = 4.40). Aceasta proprietate este esentiala in cazurile de igrasie unde in perete se afla multa apa acumulata. Porozitatea este usor de verificat. Fata de o tencuiala obisnuita care cantareste in jur de 1500 Kg/mc, Igrastop datorita porozitatii sale (continutului de aer din pori) cantareste doar 310 Kg/mc.
 2. Absorbtie de apa foarte redusa (0.208Kg/m2 – clasa W1) care nu permite udarea stratului de tencuiala dupa aplicare. Tencuirea unui perete care contine apa trebuie facuta doar cu o tencuiala care nu absoarbe apa. Daca tencuiala Igrastop nu absoarbe apa, nu se uda si deci nu se deterioreaza. O tencuiala obisnuita aplicata pe un perete ud se deterioreaza intrucat absoarbe si retine umiditatea din perete.
 3. pH alcalin (10.5). Acest ph ridicat nu permite dezvoltarea mucegaiurilor la suprafata peretelui.
 4. Termoizolare. Se stie ca aerul este cel mai bun termoizolator, iar Igrastop contine foarte mult aer datorita porozitatii sale ridicate (74%). Aceasta calitate a tencuielii Igrastop conduce la mutarea punctului de roua (locul in care se creaza condensul) din interiorul peretelui in stratul de tencuiala Igrastop (de unde este eliminat rapid prin evaporare). Astfel, apa nu se mai acumuleaza in perete.

Igrastop este cea mai eficace solutie in combaterea igrasiei si mucegaiului atat in interiorul cat si in exteriorul casei. Dupa aplicarea tencuielii Igrastop pe peretii casei dumneavoastra, veti uita imediat si definitv de igrasie si mucegai.

Majoritatea solutiilor anti-igrasie si anti-mucegai cunoscute, actioneaza doar asupra efectului, ne rezolvand cauza aparitiei igrasiei si mucegaiului. In general aceste solutii au in compozitie substante chimice care omoara temporar ciuperca de la suprafata peretelui. Peretele ramane insa umed si acest lucru face ca igrasia sau mucegaiul sa reapara.

Spre deosebire de aceste solutii, Igrastop rezolva problema igrasiei definitiv intr un mod 100% natural, actionand asupra cauzei aparitiei acesteia, respectiv acumularea de umiditate in perete. Unul din efectele principale al utilizarii IGRASTOP este eliminarea umiditatii din structurile de zidarie si beton conducand la “insanatosirea” peretelui afectat de prezenta apei. In absenta umiditatii din perete, conditiile propice dezvoltarii igrasiei si mucegaiului dispar.

Istoria sistemului Igrastop

Produsele Igrastop sunt fabricate in Cehia si Turcia si se vind sub diferite marci in 28 de tari.

In Romania, Igrastop este folosit din anul 2006. In acesti 7 ani au fost executate cu o rata de succes de 100% peste 100 de lucrari.

Marea majoritate a acestor lucrari au fost de rezolvare a problemelor cu igrasia si mucegaiul peretilor. Exista insa si un numar mare de lucrari unde materialul a fost folosit pentru celelalte proprietati pe care le are si anume:

Garduri din zidarie tencuite sau soculuri de case unde fenomenul de absorbtie a apei din pamant este foarte frecvent si tencuiala obisnuita se exfoliaza. Pentru acest tip de situatii, tencuiala Igrastop a fost solutia ideala intrucat nu absoarbe apa si astfel nu se deterioreaza (nu crapa si nu se exfoliaza).

Case sau mansarde din lemn si OSB, unde prin tencuirea cu Igrastop s-au obtinut atat ignifugarea cat si protectia lemnului impotriva daunatorilor obisnuiti (carii, etc.).

Termoizolarea unor case vechi, unde nu s-a putut folosi polistirenul expandat sau vata minerala datorita arhitecturii, caz in care tencuiala Igrastop a fost solutia perfecta.

Reparatii ale termosistemelor prost executate care datorita infiltratiilor de apa s-au deteriorat. In aceste cazuri, peste termosistemul afectat s-a executat reparatia prin aplicarea unui strat de tencuiala Igrastop.

Cei 7 ani de experienta cu produsul in Romania ne dau increderea in calitatile produsului si siguranta ca putem rezolva problemele peretilor umezi.

De ce apar igrasia si mucegaiul?

Igrasia si mucegaiul apar ca urmare a acumularii apei in perete. Cauzele acumularii apei in perete sunt multiple si pot fi: naturale (condens), accidentale (inundatii) sau legate de probleme de executie a cladirii (izolari defectuoase). Intr-un metru cub de zidarie se pot acumula pana la 500 litri de apa. Atunci cand peretele este ud, majoritatea tencuielilor si gleturilor absorb si retin apa din perete si in timp se deterioreaza (exfoliere, ingalbenire, patare, mucegai, miros urat).

In aceste cazuri se recomanda inlocuirea tencuielii bolnave cu tencuiala Igrastop. Aceasta avand un coeficient de absorbtie foarte mic nu se uda si astfel nu se deterioreaza si nu permite aparitia mucegaiului. In plus, datorita porozitati foarte mari (74% aer) elimina apa din perete si determina uscarea acestuia.

Pe ce suprafete se poate aplica IGRASTOP?

Avand o adezivitate foarte buna, Igrastop face priza buna pe aproape orice suprafata. Poate fi aplicat fara dificultati pe caramida, beton, piatra, lemn, BCA, BCU, sticla sau metal.

9 motive pentru a folosi Igrastop chiar si atunci cand nu ai igrasie

 1. Excelent izolator termic
  Pe langa marea lui eficacitate in combaterea igrasiei, Igrastop este si un excelent izolator termic. Atunci cand este aplicat la interiorul si la exteriorul peretelui intr-un strat cu grosimea de 1cm, conduce la o reducere cu 40% a cheltuielilor cu energia. Acest lucru este posibil intrucat porozitatea crescuta a materialui (74% conform normelor WTA - organism German de testare), conferita de granulele minerale anorganice pe baza de sticla reciclata conduce la existenta a unui strat de aer "stationar" in interiorul granulelor de sticla expandata. Acest strat de aer stationar functioneaza ca un excelent izolator. Casele izolate cu Igrastop sunt mai calduroase iarna si mai racoroase vara.
 2. Rezistenta mare la foc
  Igrastop functioneaza si ca material ignifug. Se incadreaza in clasa A1 (cea mai mare) si are punctul de topire la 1100 C.
 3. Izolator fonic
  Igrastop este si fono-absorbant. (23dB la o grosime a stratului de 2cm).
 4. Adezivitate ridicata
  Igrastop are o adezivitate foarte buna si nu are nevoie de amorsa – face priza buna pe caramida, beton, piatra, lemn, BCA, BCU, sticla sau metal.
 5. Greutate redusa
  Igrastop nu “incarca” casa. Cu doar 310 Kg/mc, Igrastop este de pana la 4 ori mai usor decat o tencuiala obisnuita.
 6. Ecologic 100%
  Datorita compozitiei sale (materiale naturale anorganice) Igrastop este un produs 100% ecologic.
 7. Rezistenta mecanica ridicata
  Rezistenta mecanica a IGRASTOP se incadreaza in clasa (CS-II).
 8. Este elastic si nu retine apa
  Intrucat este elastic si nu retine apa, nu crapa si nu necesita folosirea plasei de armare.(exceptie face doar cazul aplicarii IGRASTOP pe lemn unde datorita faptului ca lemnul “lucreaza” in timp se recomanda armarea IGRASTOP cu plasa de armare).
 9. Tencuiala de asanare
  PH-ul ridicat al tencuielii IGRASTOP (10,5) permite acesteia sa retina sarurile din apa. Asta face ca tencuiala IGRASTOP sa fie produsul ideal pentru renovarea cladirilor istorice, putand fi asimilata cu o tencuiala de asanare.

Cum se pregateste peretele inainte de aplicarea Igrastop?

Aplicarea Igrastop nu necesita o pregatire pretentioasa a suprafetei de aplicare. Se recomanda indepartarea straturilor de vopsea aplicate anterior si a stratului de tencuiala sau glet daca acestea au fost afectat de umezeala din perete sau igrasie. Nu este necesara aplicarea unei amorse. In timpul verii este recomandata udarea zidului ce urmeaza a fi tencuit cu Igrastop.

Cum se pregateste TENCUIALA Igrastop?

Pentru pregatirea unui sac de tencuiala Igrastop aveti nevoie de un recipient cu volumul de aproximativ 50 de litri, de un mixer (cu maximum 600 rotatii pe minut) si de 3,5 – 4 litri de apa.

In recipient, se adauga 1 litru de apa dupa care se varsa INTREGUL continut al unui sac de TENCUIALA Igrastop. Apoi se amesteca si se adauga treptat apa. Pentru fiecare sac de TENCUIALA de 7Kg se utilizeaza in total 3.5 litri de apa. Vara, la temperaturi ridicate, datorita fenomenului de evaporare, volumul de apa necesar amestecarii creste spre 4 litri pentru fiecare sac de praf mixat.

Observatii foarte importante:

 1. Este obligatoriu ca la o preparare sa se amestece un sac intreg sau un numar de saci intregi. In nici un caz nu este permisa amestecarea unei jumatati de sac. Explicatia este simpla. Prafurile din amestecul din sac au greutati specifice diferite si pe timpul transportului sacului de la producator la client, materialele grele se lasa catre fundul sacului in timp ce cele mai usoare raman in partea de sus. Amestecand doar o parte din sac exista toate premizele obtinerii unui material care nu contine toate ingredientele necesare si deci nu mai are proprietatile necesare.
 2. Respectarea cantitatii de apa recomandate este foarte importanta pentru pastrarea caracteristicilor materialului. Datorita faptului ca la amestecare se produce mult praf exista tentatia de a adauga apa in exces. Este foarte important sa rezistati acestei tentatii.
 3. Pentru amestecare este important ca mixerul sa aiba maximum 600 rotatii pe minut, altfel se sparg granulele de sticla si se pierd calitatile materialului.
 4. Timpul de amestecare este de 10 minute. Este foarte important sa se respecte intrucat materialul are nevoie de acest timp pentru o buna omogenizare si amorsare. Daca timpul de amestecare nu este respectat, aderenta si proprietatile materialului vor fi afectate. In general exista tentatia de a se opri amestecarea dupa 6-7 minute intrucat materialul pare a fi gata de aplicare. Nu va lasati pacaliti. Nu este gata. Materialul trebuie amestecat 10 minute. Va recomandam sa utilizati un ceas.
 5. Intrucat materialul se intareste in timp si trebuie sa se aplice in maximum 2 ore de la preparare, se recomanda a nu se pregati mai mult material decat se poate aplica intr-un interval de 2 ore. Orientativ, un aplicator poate aplica manual cca 10-15 mp, adica aproximativ 35-50 Kg de material neamestecat (5-7 saci).

Cum se pregateste GLETUL de finisare(interior si exterior) IGRASTOP? Vezi film

Pregatirea gletului Igrastop se face exact ca si pregatirea tencuielii (vezi mai sus) cu diferenta ca la un sac de 8kg de glet se adauga in total 5.5 litri de apa.

Cum se aplica TENCUIALA IGRASTOP? Vezi film

Tencuiala Igrastop se poate aplica MANUAL (cu gletuitorul si mistria) sau MECANIZAT (cu masina de tencuit, dar in cazul unei astfel de aplicari este necesara contactarea prealabila a distribuitorului pentru a stabili tipul de masina de tencuit necesar aplicarii). Inceperea aplicarii este recomandata sa se faca la 5 minute dupa terminarea prepararii. In acest interval de 5 minute, materialul isi finalizeaza amorsarea.

Folosirea Ghidajelelor de distanta

Datorita greutatii scazute si adezivitatii ridicate a materialului, pentru a se obtine o grosime corespunzatoare a stratului final si a se impiedica miscarea materialului pe suprafata peretului, este esential ca in procesul de aplicare sa se utilizeze ghidaje de distanta.

Recomandam ca ghidajele de distanta sa fie puse la distanta de 1 metru unul de celalat, inainte de inceperea aplicarii produsului.

Lucrul pe sectiuni si in straturi

Recomandam aplicarea in 2 straturi si pe mai multe sectiuni de lungime de 1 metru, intre doua ghidaje de distanta astfel:

 • In prima sectiune de 1 metru (dintre doua ghidaje) se incepe cu aplicarea unui strat subtire de material.
 • Intrucat intre aplicarea acestui prim strat si aplicarea stratului final este recomandat sa se lase un timp de 20-30 de minute pentru uscare, dupa aplicarea primului strat in prima sectiune se trece la aplicarea primului strat in sectiunea urmatoare.
 • Dupa scurgerea timpului de 20-30 de minute de la aplicarea primului strat in prima sectiune, se revine la prima sectiune si se aplica stratul final, pana la obtinerea grosimii finale dorite (recomandat 1cm). Se indeparteaza excesul, de material si se niveleaza. Se trece apoi la aplicarea stratului final in sectiunea a doua. Si asa mai departe.

Cum se aplica GLETUL de finisare IGRASTOP?

GLETUL Igrastop se aplica ca oricare alt GLET cu mentiunea ca Gletul Igrastop poate fi aplicat atat la interior cat si la exterior. Singurele diferente care apar sunt la slefuire unde datorita duritatii mai mari a acestui glet, este necesara o slefuire suplimentara.

Ce vopsea se poate aplica peste Igrastop?

Peste Igrastop se poate aplica vopsea lavabila. Momentul ideal al vopsirii este la 48 ore de la aplicarea gletului. Pentru rezultate optime recomandam urmatoarele marci de vopsea lavabila: Oskar 1 Strat (Deutek), Oskar Superweiss (Deutek), Danke Profesional (Deutek), Danke interior(Deutek).

Cat costa igrastop si de cat material am nevoie?

Costul solutiei igrastop depinde de marimea suprafatei ce trebuie tratata si de grosimea stratului aplicat. Grosimea stratului aplicat depinde de gravitatea problemei (nivel de umiditate, etc.)

Atat grosimea stratului aplicat cat si suprafata ce trebuie tratata vor fi recomandate de catre un consultant care se va deplasa la locatia dumneavoastra.

In mod obisnuit, grosimea stratului aplicat este de 10 milimetri pentru tencuiala si 3 milimetri pentru Glet. La aceasta grosime, la un metru patrat de zidarie se consuma cca 3.5 Kg de tencuiala si cca 1.5 Kg de Glet.

Pentru o cotatie exacta va rugam sa ne sunati la 0732 125 357 sau sa ne lasati datele dumneavoastra de contact si unul din consultantii nostri de vanzari va va suna in maximum 48 de ore.

Date tehnice pentru tencuiala IGRASTOP

Formă: Pulbere

Miros: Fara miros

Aspect: Gri deschis

Consum: 3.5 KG/mp (pentru un strat de 1 cm)

Densitate: 310 (-/+ 10%) kg/m3

Conductivitate termica: 0.054 W/mK (T1)

Rezistenta la compresiune: 1.60 N/mm2 (CS-II)

Adezivitate: 0.51 N/mm2 (FP)

Absorbtie capilara de apa: 0.208 Kg/m2 min 0.5 (clasa W1)

Permebilitate la difuzia vaporilor de apa: μ = 4.40 (dupa 120 zile)

Clasa de ignifugare: A1>500C

Punct de topire: 1100 C

PH: >10.5

Date tehnice pentru gletul de finisare IGRASTOP

Forma: Pulbere

Aspect: Pulbere albă

Consum: 1.5 KG/mp (pentru un strat de 0.3 cm)

Densitate: 334 (-/+10%) kg\m3

Conductivitate termica: 0.054 W\Mk (T1)

Rezistenţă la compresiune: 1.84 N\mm² (CS II )

Adezivitate: 0.46 N/mm²

Permebilitate la difuzia vaporilor de apa: μ = 4.40 (dupa 120 zile)

Clasa de ignifugare: A1>500C

Momentul optim al începerii vopsirii: 40 ore dupa aplicare

Alte informatii

IGRASTOP NU este periculos pentru sanatate

IGRASTOP NU este considerat deseu cu supraveghere speciala

IGRASTOP NU prezinta riscuri si pericole la transport

IGRASTOP NU este un produs inflamabil
0726.893.893 - Comenzi telefonice
Luni - Vineri ; 8:30 - 17:00

 


Detalii produs


Categorie: Gleturi pentru interior si exterior

Greutate produs: 8 kg.Produse similare


Glet crema gata preparat Pe baza de rasini si aditivi minerali si...
54,90 RON
63,20 RON
Gletul pentru interior si rigips pe baza de ipsos aditivat se recomanda...
25,49 RON
33,61 RON
Glet pentru finisaje fine la interior Gletul Ceresit CT 127 pe...
36,24 RON
48,80 RON